_MG_4344 web
_MG_9515 lsc website

Als een boom niet gezond meer is moet die worden verwijderd. Er zijn vele technieken om een boom te verwijderen. ABL beschikt over een hoogwerker, een velkop en gediplomeerde boomklimmers.

Bomen kappen, bomen rooien en bomen vellen zijn termen die binnen de boomverzorging vaak door elkaar worden gebruikt als mensen het hebben over het weghalen van bomen.

Bij het bomen kappen worden de bomen omgezaagd met als doel de betreffende bomen te kunnen verwijderen.

Het rooien van bomen is dat de boom en het wortelstelsel volledig uit de grond worden gehaald.

Bij het kappen van een boom kan het zijn dat u juist het laatste restje stam wilt laten staan. De wortels blijven dan gewoon in de grond zitten. Daarin verschilt het bomen kappen van het bomen rooien.

Bij het vellen van een boom klimt een boomverzorger met speciaal klimgereedschap in de boom en wordt de boom stukje bij beetje ontmanteld. Takken worden afgezaagd en met behulp van touwen naar beneden gelaten. Ook de stam kan op deze manier worden afgezaagd indien het niet mogelijk is om de gehele stam in één keer te vellen. Bij het vellen kan ook een hoogwerker of een velkop worden ingezet.

Ook de achtergebleven stobbe kunnen we voor u uitfrezen.

Wat zijn uw wensen? Op locatie bekijken wat de beste manier is om de boom te verwijderen en maken een offerte op maat voor u.

_MG_7538 web
_MG_9234 website
_MG_0117 website